1840 gin – The Story

Alles over Batch 1840 Gin – De ” Gin uit Londerzeel ” 

Gin 1840 zag in 2021 het levenslicht en is ontwikkeld door Yves en Kristof De Sloovere.
Een ” ode ” aan alle inwoners van ons dorp en liefhebbers van het betere leven .

Wij komen uit een ondernemersfamilie en hadden daardoor al gauw het idee voor het maken van een gin . Door gin te benaderen zoals wijn waardoor we iets ” puur ” op de markt konden brengen  .

De ontwikkeling en samenstellen van het product duurde meerdere maanden.
Dit was een periode van intensief samenwerken met onze partner om het proces uit te werken. Zo distilleren wij zelf onze gin in een echte ambachtelijke warme stokerij in het Pajottenland. Met de Arnold Holstein – distilleerketel gaan we back to basic, vanaf en met respect voor de grondstoffen, zoals vroeger, waarbij smaak belangrijker is dan rendement. Distilleren doen we bovendien zeer langzaam, wat onze gin die zachte warme, volle smaak geeft. Eigen in zijn ontwikkeling.

Inmiddels hebben wij  4 producten :

Bij de distillatie van 1840 London Dry Gin wordt er gebruik gemaakt van 13 verschillende kruiden:  Natuurlijke jeneverbessen, kardemom, koriander, angelica wortel. Hierdoor ontstaat er veel diepgang, frisse toetsen en kruiding.
De iriswortel, zesten van bittere sinaas & citroen zorgen samen met het ijzerkruid dat de gin perfect gebalanceerd is en een duidelijk citruskarakter heeft. Daarnaast zorgt het gebruik van salie, zoethout en cassia voor diepte, warmte met een zachte lange afdronk.
Het alcoholpercentage van onze gin is 42% en verkrijgbaar in flessen van 50 cl.

De 1840 – 0% non-alcoholic spirit is de alcoholvrije variant van onze 1840 Gin. Deze spirit wordt gemaakt van 11 kruiden oa. citrusvruchten en jeneverbessen. Qua smaak is dit een frisse spirit met mooie pittige tonen van salie, kaneel. Dit allemaal 100% gestookt op waterbasis. Natuurlijk en allergeenvrij

1840 Oak aged Small Barrel

Is een “limited edition” gin die gerijpt heeft op eikenhout. Het resultaat is een volle gin met subtiele toetsen van eik, een vleugje vanille en het aroma van zoethout, met behoud van zijn fraicheur. Dit huwelijk tussen gin en whiskey met een alcoholpercentage van 44% is vooral om ” puur ” van te genieten op bijzondere momenten. Er is telkens maar 1 beperkte editie per jaar met het accent naar de feestdagen .

1840 Barrel Roasted Almond Infused Rum

Is een blend van vier vatgerijpte potstill en kolom gedistilleerde rums. Die tussen de 3 en 5 jaar gerijpt zijn op eiken vaten en nadien geinfuseerd werden met geroosterde amandelen . Geniet van deze volle zachte rum puur of in je favoriete cocktail .

Perfect served:
Voor iedere gin is een perfect serve ontwikkeld. Opvallend is dat gin-tonics aangeraden worden met een Premium Indian Tonic Water. Of andere neutrale tonics. Naar eigen smaak en behoefte kan je op basis hiervan je tonic aanpassen bij onze gin.
De 1840 Gin is veelzijdig zoals eerder vermeld, maar kies vooral een goede koolzuurhoudende tonic samen met het speciale 1840 Gin glas maakt u onze gin des te meer bijzonder .

Gezondheid!!

Batch 1840gin
A perfect serve wordt gemaakt met:

Citrusexplosie:

5cl 1840gin
15cl Premium Indian Tonic Water
Ter garnering: een zeste van sinaas en of gedroogde sinaas
Voldoende ijsblokjes of balls

Kruidig:

5cl 1840gin
15cl Premium Indian Tonic water of Mediteraanse tonic
Ter garnering: een zeste of schijfje limoen
Voldoende ijsblokjes of balls

5 cl 1840, 0% spirit
15 cl. Premium Indian Tonic water
Ter garnering: een zeste van sinaas & blaadje munt
Voldoende ijsblokjes of balls

5cl Oak aged gin “Limited edition”
15 cl. Ginger ale of Light tonic
Ter garnering: zeste limoen & citroen
Voldoende ijsblokjes of balls

5cl Barrel almond infused rum 

Ijs, limoen en Ginger ale

3 cl. Puur als digestive bij een koffie

Geniet van onze producten.
Belgisch vakmanschap drink je met verstand.